Palaa takaisin

Jaa sisältö:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Koronaviruksen vaikutukset ihmisten liikkumiseen ja täten ulkomainonnan tavoittavuuteen.
Kuva: Pexels.com

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne sekä monissa maakunnissa edelleen tiukat rajoitustoimet vaikuttavat moneen asiaan, kuten ihmisten päivittäiseen liikkumiseen. Päivitämme tähän artikkeliin aina ajankohtaisen tiedon ihmisten liikkumisen muutoksista.

Tämän hetken voimakkain muutos ja matkustajamäärien väheneminen on osunut julkiseen liikenteeseen, kun taas yksityisautoilussa vastaavanlaista muutosta ei ole tapahtunut. Joillakin alueilla yksityisautoilu on jopa jonkin verran korostunut.

Esimerkiksi joukkoliikenteen matkustusmäärät ovat vähentyneet Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa sekä Etelä-Savossa: 47%-57% verrattuna lähtöarvoon. Lähtöarvona pidetään kyseisen viikonpäivän mediaania 3.1.2020 – 6.2.2020 väliseltä tarkasteluajalta. 

Ihmiset tekevät näinä aikoina paljon etätöitä ja pandemian takia liikkumismuotoja harkitaan tarkkaan. Esimerkiksi: työpaikkaliikenteen osuus ei ole vähentynyt niin merkittävästi, kuin joukkoliikenteessä. Työpaikkaliikenteen määrä on vähentynyt Kymenlaakson, Etelä-Savon sekä Etelä-Karjalan maakunnissa  5-8% prosenttia verrattuna lähtöarvoon. Tässä tilastossa kuitenkin kaupunkikohtaisia eroja esimerkiksi: Kouvolassa työpaikkaliikenteessä ei ole muutosta verrattuna lähtöarvoon.

Kaikki mainospaikkamme sijaitsevat keskeisillä sisääntulo- ja poistumisväylillä sekä arjen välttämättömyyksien lähellä. Tämän takia poikkeuksellisista ajoista huolimatta mainospintamme tavoittavat edelleenkin erittäin hyvin ihmiset arjen muun liikkumisen yhteydessä. 

Lähde: Google: Covid-19 – Muutokset ihmisten liikkumisessa -raportit. 

Tätä artikkelia on täydennetty 5.2.2021 viimeisimmällä tutkimustiedolla, joka on julkaistu 2.2.2021. 

KANTAR TNS:n, tutkimus suomalaisten liikkumisesta tulevaisuudessa.

Suomen johtava markkinatutkimus yritys Kantar TNS tutki, miten suomalaisten liikkuminen tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa. Tutkimuksessa kysyttiin miten tutkimukseen osallistuneet ihmiset liikkuvat tällä hetkellä ja miten he aikovat liikkua seuraavan vuoden sisällä.

Tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin, mitä kulkuneuvoa tai liikkumismuotoa he aikovat käyttää lähitulevaisuudessa. Tutkimuksen perusteella ensi vuoden suosituimpia liikkumistapoja ovat liikkuminen jalan, autoilu ja polkupyöräily. 

  • 34 % vastasi liikkuvansa ensi vuonna enemmän jalan
  • 26 % aikoo käyttää omaa polkupyörää aiempaa enemmän
  • 15 % hyödyntää enemmän autoa liikkumisvälineenä vuoden sisällä

Lähdeviittaus: Kantar TNS.